martes, 27 de octubre de 2020

Tradició vs Modernitat

Tradició Vs Modernitat: els jocs populars i tradicionals han perdut els espais i el temps que havien ocupat durant segles. Hui en dia, la tecnologia s’ho ha engolit tot. Reflexiona sobre aquest tema. A més, explica quin tractament li donaràs als jocs de sempre i als jocs tecnològics quan sigues mestre. 

La pilota: un esport del poble. Rebusca en la teua localitat, la teua família, els teus cercles i descobreix antecedents pilotaris. Pregunta a què jugaven els teus besiaios i iaios, ta mare i ton pare i traça una línia de temps tot marcant els canvis. 

Què ha passat amb els esports de sempre? Quan es canviaren pels moderns? Són dicotòmics uns i altres? Com es apreciable a simple vista, els jocs populars i tradicionals han perdut molta força a mesura que ha anat passant el temps. 

Al principi eren els jocs més populars i sempre es veien al carrer i a l'escola, però, amb l'auge dels esports més famosos avui dia (futbol, bàsquet, etc.) i l'aparició de les noves tecnologies aquests jocs han anat desapareguent del carrer i també, en gran part, de l'escola. No obstant això, molts d'aquests jocs seguixen utilitzant-se a educació física per la seua gran versatilitat i atracció per als xiquets i xiquetes, com es ara la pilota valenciana o l'aranya. 

Per tant, podem concloure que avui dia els jocs populars i tradicionals han desaparegut casi per complet al carrer, ja que es molt extrany trobar algú al carrer jugant a pilota valenciana o a altres jocs tradicionals, inclús arriba a ser difícil trobar a xiquets i xiquetes jugant al carrer, ja que estan amb les noves tecnologies i no es poden despegar de elles, arribant a quedar per a estar amb el mòvil al carrer. No obstant açò, es seguixen mantenint a l'escola, sobre tot la pilota valenciana, ja que aquest joc es el joc per excel·lència de la nostra comunitat i, per això, no podem permetre que desaparega, ja que perdriem una de les nostres senyes d'identitat. En el meu cas, quan siga mestre donaré molta importancia als jocs populars i tradicionals, ja que crec que es necessari conservar-los i, a la vegada, donaré també una gran importancia als nous jocs, esports i als jocs tecnològics, ja que aquests són el futur del món i, per tant, hi ha que mantindre als xiquets i xiquetes actualitzats. 

En quan al canvi que ha hagut al llarg del temps, podriem dir que hi ha dos punts clau en el canvi d'aquests esports. 

El primer, amb l'auge dels esports moderns, pero sobre tot del futbol, que avui dia es el esport per excel·lència. I el segon, amb l'aparició de les tecnologies, que han suposat un gran canvi en la forma de vore i viure la vida. 

Si parlem ara, dels jocs que jugaven els meus avis, eren jocs com la pilota valenciana o tota mena de jocs populars, però, si parle de l'època dels meus pares, jugaven a futbol i altres jocs més moderns. Finalment, arribem a l'època actual, en la que si trobem xiquets jugant, és a futbol, encara que el normal es que estiguem jugant al mòvil o a la consola.




2 comentarios:

  1. Hola Joaquin, crec que a l’inici de l’entrada hi ha alguna errata; ja que crec que “La pilota: un esport del poble. Rebusca en la teua localitat, la teua família ...” no deuria d’estar en aquesta entrada.
    De fet, no acabe d’entendre molt bé la entrada perquè no tinc molt clar sobre el que havies de reflexionar. Nosaltres en la de Tradició vs Modernitat havíem de reflexionar sobre els aspectes que tens tu en el primer paràgraf; sols que el segon i tercer paràgraf que tens tu després d’aquest no se si són altres aspectes que tenies que valorar al mateix temps o un error d’edició.

    La meua nota és de 7,5 perquè com ja he explicat, no acabe d’entendre la intenció d’aquesta entrada i per les petites errates ortogràfiques.

    ResponderEliminar
  2. Trobe a faltar explicar un poc més els motius d'aquesta substitució. Plantejes els problemes, i els expliques una mica, però falta un poc de concreció en aquests. D'altra banda, també trobe a faltar donar algunes solucions al problemes que remarques.
    Així i tot, crec que la teva entrada respon a allò que se t'ha demanat, per la qual cosa, la meva puntuació d'aquesta es un 8.

    ResponderEliminar